BÉTA
Az Ön számára is elérhető OSB lap árak
30 - 360 - 2046

Mire használható az OSB lap?

Az OSB lap alkalmazási területe igencsak széles, rendkívül hasznos alapanyagról van szó, amit számtalan módon alkalmazhatunk.

Számos előnnyel bír, így például a deszkával szemben nem hajlamos a vetemedésre, és víztaszító képesség is igen magas, ami kiváló eszközzé teszi olyan esetekben, amikor fontos, hogy az alapanyag a környezeti hatásokkal szemben az átlagosnál ellenállóbb legyen.

További pozitív tulajdonságait, hogy anyaga sima és tiszta, így könnyen kezelhető minden téren. Az OSB lap nagyon könnyen csiszolható és fúrható, és a vágással sem lesznek problémáink.

Környezetbarát, könnyű

Emellett még környezetbarát anyagnak is minősül, hiszen ragasztóanyagot csak nagyon minimális arányban tartalmaz, illetve szerves anyagból készül.

A feladathoz képest többféle vastagságban is megrendelhetjük – az általános méretek 6, 8, 10, 12, 15, 18 és 22 milliméter, nút-féderes kivitelben pedig az opcióink: 12, 15, 18 és 22 milliméter.

Mindezen tulajdonságai miatt az OSB lap ideális megoldás, ha könnyűszerkezetes házat, faházat akarunk építeni, hiszen nem csak gazdaságos, energiatakarékos és környezetkímélő, de nagyon könnyű vele dolgozni is, így az építkezéssel sokkal hamarabb és kevesebb energiabefektetéssel készen lehetünk, mintha más típusú anyagot használtunk volna.

Minden feladatra

Az, hogy energiatakarékosság terén milyen eredményeket érhetünk el, természetesen más tényezőktől is függ, elsősorban a felhasznált vázrendszertől, a szigetelőanyagok minőségétől és vastagságától. Az OSB lap azonban önmagában kiváló alapot biztosít egy könnyűszerkezetes ház felépítéséhez.

Egyéb esetekben az OSB lap felhasználható még például zsindelyként vagy hagyományos zsaluzatként különféle típusú tetőfedő anyagok alá. Emellett, köszönhetően szilárdságának, az OSB lapok felhasználhatóak még lépcsők építésekor, peronok és kifutók megkonstruálásához, de építkezéskor remek ideiglenes kerítést is készíthetünk belőlük.

Alkalmasak tehát arra is, hogy az éppen adódó kisebb-nagyobb feladatokat elvégezzük velük, gondolva itt például az épületnyílások befedésére, de használhatjuk őket akár raklapként, állványok és standok alapanyagaként is. Emellett ideálisak akkor is, ha bútorokat, polcokat készítenénk.